Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ LEN TROPHY ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 
 Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το LEN Trophy, επικρατώντας της οικοδέσποινας Φιρέντσε στον τελικό του Final-4. Η Αυστραλή Νοξ σημείωσε το γκολ της νίκης.

Κούπα μια πραγματική ζωγραφιά! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το LEN Trophy, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του γυναικείου τμήματος, επικρατώντας με 10-9 της οικοδέσποινας Φιρέντσε στον τελικό του final-4 της Φλωρεντίας.
Αντιμέτωπη με μια εχθρική διαιτησία η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατέκτησε το μεγάλο στόχο. Το γκολ της νίκης, το γκολ που έφερε στην Ελλάδα για τρίτη φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο, πέτυχε η Μπρον Νοξ!
Με δύο παίκτριες πάνω της η Αυστραλή νίκησε με λόμπα την Ιταλίδα τερματοφύλακα Φεντερίκα Λάβι στα 23 δευτερόλεπτα στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της με το "ερυθρόλευκο" σκουφάκι, αφού αποκτήθηκε για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Θυμηθείτε εδώ το LIVE του συγκλονιστικού τελικού
Ένα 24ωρο μετά το θρίαμβο επί του φαβορί του τουρνουά, της Κίνεφ Κίρισι ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τις Ιταλίδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Με αφετηρία την άμυνα και με δύο γκολ της Φιλιώς Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια σε μια μεγάλη βραδιά για την αρχηγό του Ολυμπιακού, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο.
Από τη δεύτερη κιόλας περίοδο οι Ιταλίδες ξεκίνησαν το σκληρό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να απαντήσει, όμως οι διαιτητές φόρτωσαν μόνο τις "ερυθρόλευκες" με αποβολές (16 στο σύνολο!). Η Φιρέντσε ισοφάρισε σε 2-2 με τη Μπαρτολίνι, δεν κατάφερε να περάσει όμως ποτέ μπροστά στο σκορ.
Με ένα υπέροχο ψιλοκρεμαστό σουτ η Νοξ διαμόρφωσε το 4-3 για να δώσει η Μαργαρίτα Πλευρίτου προβάδισμα δύο γκολ (5-3) στο τέλος του δευτέρου οκτάλεπτου. Να φανταστείτε πως ο Ολυμπιακός θα είχε βρεθεί με διαφορά τριών γκολ, αν οι διαιτητές δεν ακύρωναν το γκολ της Εύης Τετζαλίδου παρότι η μπάλα είχε περάσει τη νοητή γραμμή του αντίπαλου τέρματος.
Στο τρίτο οκτάλεπτο αποβλήθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου και την ακολούθησε αργότερα η Μπάρμπαρα Μπούικα. Δύο λεπτά πριν από το φινάλε η Μπαρτολίνι ισοφάρισε τον αγώνα σε 6-6.
Μετά κόπων και βασάνων οι διαιτητές έδωσαν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που κέρδισε η Νοξ. Ανέλαβε την εκτέλεση η Μανωλιουδάκη για το 7-6. Η Τζιάκι ισοφάρισε, αλλά η Μανωλιουδάκη απάντησε ξανά με το τέταρτο γκολ στην παίκτρια παραπάνω (8-7 υπέρ του Ολυμπιακού).
Ο Ολυμπιακός δεν θα άφηνε τον τελικό να χαθεί και η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το κλέψιμο στην άμυνα, κέρδισε την αποβολή και πέτυχε το γκολ στα δύο μέτρα για το 9-7! Και πάλι η Φιρέντσε ισοφάρισε σε 9-9, μολονότι οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα σε πέναλτι που έγινε στη Νοξ.
Στα 109 δευτερόλεπτα για το φινάλε η Άλκηστη Αβραμίδου έχασε τετ α τετ. Το "πολυβόλο" του Ολυμπιακού έμεινε δίχως γκολ στον τελικό. Μετά το τέλος του αγώνα αποκαλύφθηκε πως η διεθνής περιφερειακός είχε σπάσει δύο δάχτυλα στο δεξί της χέρι στις αρχές του παιχνιδιού. Αναγκάστηκε να συνεχίσει μετά τις αποβολές των Πλευρίτου και Μπούικα.
Χάρη στο τέρμα της Νοξ ο Ολυμπιακός κατέκτησε το LEN Trophy έξι χρόνια μετά τον χαμένο τελικό με τη Ρόμα στην πρώτη σεζόν του Χάρη Παυλίδη στην τεχνική ηγεσία.
Απογοητευτική η Κίνεφ Κίρισι στο "μικρό" τελικό και έχασε την τρίτη θέση από την επίσης ρωσική Χάντι Μανσίσκ μετά την ήττα της με 20-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Α.Σελαρόλι): Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1ι, Κρέγκ 1.

Οι νικήτριες στο LEN Trophy:
2000 Παλέρμο (Ιταλία)
2001 Σκιφ Μόσχας (Ρωσία)
2002 Παλέρμο (Ιταλία)
2003 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
2004 Ορτίτζια (Ιταλία)
2005 Ορτίτζια (Ιταλία)
2006 Χόνβεντ (Ουγγαρία)
2007 Ρόμα (Ιταλία)
2008 Ρόμα (Ιταλία)
2009 Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)
2010 Εθνικός (Ελλάδα)
2011 Ραπαλο (Ιταλία)
2012 Ιμπέρια (Ιταλία)
2013 Στουρμ Ρούζα (Ρωσία)
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...