Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 2ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΗΒΩΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑ 50 ΚΑΙ 200μ. ΥΠΤΙΟ

Άλλα δύο μετάλλια για Χρήστου στο Ευρωπαϊκό
Συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, στο Ντόρντεχτ, έδωσε ο Απόστολος Χρήστου.
Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο ο νεαρός κολυμβητής ανέβηκε άλλες δύο φορές στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας τη δεύτερη θέση τόσο στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 25:33, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, όσο και στα 200μ. ύπτιο με 1:59:93. «Γνωρίζαμε τα προβλήματα της ημέρας. Ξέραμε ότι ο Αποστόλης θα κολυμπήσει σε λιγότερο από μία ώρα δύο τελικούς, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι θα ήταν πιο ξεκούραστοι. Όμως, εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τρία μετάλλια ανεξαρτήτως χρώματος και το πετύχαμε», ανέφερε σχετικά ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος.
Σε ερώτηση εάν ο Απόστολος Χρήστου μπορεί να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τα επόμενα χρόνια στον παγκόσμιο υγρό στίβο και σε επίπεδο Ανδρών, τόνισε: «Το πιστεύω. Ο Απόστολος είναι τεράστιο ταλέντο. Είναι ο στόχος ο δικός του και ο δικός μου και μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο και στην κατηγορία των Ανδρών».
Στα 50 μέτρα ύπτιο πρώτευσε ο Ιταλός Σιμόνε Σαμπιόνι με 25:22, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λετονός Τζάνις Σάλτανς με 25.54. Αναλυτικά: 1. Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία) 25:22, 2. Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 25:33, 3.Τζάνις Σάλτανς (Λετονία) 25:54, 4. Μάρεκ Ούλριχ (Γερμανία) 25:81, 5. Αλεξάντερ Γιάκοβλεβ (Ρωσία) 2 5:85, 6. Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία) 26:15, 7. Μαξίμ Τζιλέντζικ (Λευκορωσία) 26:20, 8. Φίλιπ Σόπιν (Ρωσία) άκυρος.
Στα 200 μέτρα ύπτιο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βρετανός Λουκ Γκρινμπακ με χρόνο 1:58:05 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Εμάνουελ Τούρκι με 2:00:57. Αναλυτικά: 1. Λουκ Γκρίνμπακ (Μ. Βρετανία) 1:58:05, 2. Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 1:59:93, 3. Εμάνουελ Τούρκι (Ιταλία) 2:00:57, 4. Αλεξάντερ Ποντγκούζοφ (Ρωσία) 2:00:72, 5. Νιλς Βανοντεκέρκε (Βέλγιο) 2:01:28, 6. Τζόζεφ Χούλμε (Μ. Βρετανία) 2:01:35, 7. Μίκιτα Τσμιχ (Λευκορωσία) 2:02:27, 8. Βουκ Σέλιτς (Σερβία) 2:04:79.
Ο 18άχρονος κολυμβητής ήθελε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, τόσο στα 50 όσο και στα 200 μέτρα ύπτιο, αυτό δεν σημαίνει όμως πως έμεινε δυσαρεστημένος από τη δεύτερη θέση. Όπως παραδέχθηκε, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Στόχος μου και στις δύο κούρσες ήταν το χρυσό μετάλλιο. Νιώθω, όμως, πολύ ικανοποιημένος από αυτό το οποίο πέτυχα και οι επιτυχίες αυτές με κάνουν ακόμα πιο δυνατό για το νέο στόχο που είναι η Ολυμπιάδα Νέων τον Αύγουστο και για το μέλλον μου». Είπε ακόμα…
Για το γεγονός πως οι δύο τελικοί έγιναν με διαφορά μόλις 50 λεπτών: «Κλήθηκα να δώσω δύο αγώνες σε μικρό διάστημα σε σχέση με τους άλλους αθλητές που δεν είχαν την αντίστοιχη κούραση των δύο κουρσών. Οι χρόνοι μου στα προκριματικά ήταν αντάξιοι χρυσών μεταλλίων, αλλά είμαι ευτυχισμένος για αυτά τα οποία κατάφερα. Πιστεύω ότι εκπλήρωσα τους στόχους μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη διοργάνωση».
Για την Ολυμπιάδα Νέων, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Κίνα: «Για εμένα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στην Ολυμπιάδα Νέων στην Κίνα, όπου και θα συμμετέχω, θέλω να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος από ό,τι τώρα, να πετύχω νέα ρεκόρ και νέες διακρίσεις, να βελτιώσω ό,τι έχω πετύχει έως σήμερα.
Για το μέλλον του, μετά το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου: «Με προβληματίζουν πολλά πράγματα, θα κάτσω να σκεφτώ. Από πέρυσι είχα κάποιες προτάσεις για το εξωτερικό, τις σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι περισσότερο με ενδιαφέρει να είμαι στην Ελλάδα και να δώσω εδώ τον αγώνα μου. Φυσικά, πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις».
Για το πού θα ήθελε να αφιερώσει τα μετάλλιά του: «Αφιερώνω τα μετάλλια στο Νίκο Γέμελο, την οικογένειά μου και σε όλους όσοι με στηρίζουν».
sportshero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...