Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΔΗΛΑΒΕΡΗ / ΤΕΖΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ VARI SPORTS CLUB



«Χρυσές» οι... πεισματάρες Δηλαβέρη, Τέζα
 
Σε έναν εντυπωπσιακό τελικό που σημαδεύτηκε από εντυπωσιακές φάσεις, οι Δηλαβέρη / Τέζα έιχαν το... πείσμα να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο του τουρνουά Μάστερς που διεξάγεται στο Vari Sports Club. Η νίκη απέναντι στις Λαδένη / Τσοπούλου με 2-1 (24-26, 21-17, 15-11) ήρθε με πολυ κόπο καθώς έμειναν πίσω στα σετ.  

Όμως μέσα τους ήταν αποφασισμένες να κατακτήσουν αυτό το χρυσό μετάλλιο, κάτι που φάνηκε από τις εντυπωσιακές άμυνες που έβγαλαν στο δεύτερο και το τριτο σετ.

Στο πρώτο σετ του τελικού οι Δηλαβέρη και Τέζα ξεκίνησαν δυνατά, επέβαλαν το παιχνίδι τους και με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 8-5 και λίγο αργότερα το 10-7.

Ωστόσο κάπου εκεί οι Λαδένη/Τσοπούλου φρόντισαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και με πολύ καλές άμυνες, πίεση από το σερβίς και τελειώνοντας τις κόντρα μπάλες και ισοφάρισαν σε 10-10. Το σερί για τις Λαδένη και Τσοπούλου διευρύνθηκε φθάνοντας στο 11-15

Η αντίδραση από την Αθηνά Δηλαβέρη και την Αρετή Τέζα ήταν άμεση αφού κάλυψαν την διαφορά ισοφαρίζοντας σε 15-15…

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τις Λαδένη/Τσοπούλου να φθάνουν στο 19-20. Η Δηλαβέρη όμως με δικές τις επιθέσεις έφερε το 21-20, αλλά δεν μπόρεσε να το τελειώσει αφού η Τσοπούλου ισοφάρισε σε 21-21. Το «μπράντεφερ» των δύο ομάδων συνεχίστηκε μέχρι το 24-24 όπου ένας πόντος από την Λαδένη και μια επίθεση της Τσοπούλου έκανε το 24-26 και το 0-1…

Στο δεύτερο σετ του τελικού οι Δηλαβέρη/Τέζα ξεκίνησαν εκ νέου καλά, αλλά αυτή τη φορά φρόντισαν να κρατήσουν μέχρι τέλους την υπέρ τους διαφορά… Με καλές επιθέσεις από την Αθηνά Δηλαβέρη το σκορ πήγε στο 8-6 και 16-11. Οι Λαδένη/Τσοπούλου προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά κάνοντας το 16-14 όμως οι Δηλαβέρη /Τέζα ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στο 20-15 για να τελειώσουν το σετ στο 21-17 και να ισοφαρίσουν 1-1.

Στο ταϊ-μπρεϊκ μετά τους πρώτους πόντους οι Δηλαβέρη/Τέζα έλεγξαν το παιχνίδι προηγούμενες με 5-3 (με ένα καταπληκτικό πόντο της Δηλαβέρη) και 9-5 με άσο της Αρετής Τέζα.

Λαδένη και Τσοπούλου όμως με ένα σερί 4-0 ισοφάρισαν σε 9-9 ξανακάνοντας ντέρμπι το τελικό. Σε μια φάση διαρκείας με εκατέρωθεν επιθέσεις η Τέζα στην προσπάθεια για άμυνα κατάφερε να πάρει τον πόντο και να γίνει το 10-9, όμως η Τσοπούλου με πλασέ ισοφάρισε ξανά σε 10-10.

Εκεί όμως μίλησε το καθαρό μυαλό και η εμπειρία από τις Δηλαβέρη και Τέζα όπου με ένα νέο σερί έφεραν το σκορ στο 14-10. Η Λαδένη μείωσε σε 14-11 όμως η Τέζα φρόντισε να βάλει τέλος στον τελικό και με το 15-11 να κάνει το 2-1 και να πανηγυρίσουν τον τίτλο στο τουρνουά της Βάρης.
volleynews.gr









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...