Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

2οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ, ΚΕΛΥ ΑΡΑΟΥΖΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΑΙΔΗΣ ΣΤΑ 5000μ.ΜΙΚΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


«Ασημένιοι» Έλληνες στο Βερολίνο!
Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση. Η Ελλάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000μ. μικτό ομαδικό ανοιχτής θάλασσας.
Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλυ Αραούζου και Αντώνης Φωκαΐδης είχαν χρόνο 56:05,5 τερματίζοντας πίσω από την Ολλανδία (55:47,8) και μπροστά από την Γερμανία (56:14,8) φέρνοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα με την ίδια σύνθεση είχε κατακτήσει το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το ασημένιο μετάλλιο (πίσω από τη Γερμανία) και το χρυσό το 2010 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.
Για τον 34χρονο Σπύρο Γιαννιώτη είναι το τέταρτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ έχει και έξι σε Παγκόσμιο.
Η στενοχώρια από τις εμφανίσεις των προηγούμενων ημερών, έδωσε τη θέση στη χαρά και στα χαμόγελα στα μέλη της εθνικής ομάδας Open Water μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον αγώνα των 5χλμ στο ομαδικό στο 32ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνο.
Η τριάδα των Σπύρου Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλλυς Αραούζου έκανε ξανά αυτό που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει τα τελευταία χρόνια, να κατακτά μετάλλιο. Χρυσό στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το 2010, ασημένιο πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και τώρα ξανά στη 2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Βγαίνοντας από τα νερά του ποταμού που διασχίζει την περιοχή του Γκρουνάου, η αλλαγή συναισθημάτων ήταν φανερή στα πρόσωπα των τριών Ελλήνων κολυμβητών.
Αραούζου: «Αφιερωμένο στον προπονητή μου»
Και ιδιαίτερα για την Κέλυ Αραούζου, η οποία μετά την 5η θέση στα 5χλμ πριν από δύο ημέρες, ήταν απαρηγόρητη για την παρουσίας της. «Είναι αυτό που λέμε, ότι ορισμένες φορές θα πρέπει να φεύγουμε με ένα μετάλλιο, τουλάχιστον» ήταν τα πρώτα λόγια της 23χρονης πρωταθλήτριας, που συνέχισε:. «Πέρα από την πλάκα η σκυτάλη αυτή έχει δουλέψει πάρα πολύ, είναι το τρίτο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι η Ολλανδία στη δεδομένη κούρσα δεν πιανόταν, άρα πήραμε την καλύτερη θέση σε αυτούς τους αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, μου βγήκε αυτό που θα ήθελα να κάνω εξαρχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Το αφιερώνω στον προπονητή μου, γιατί ακόμα και μετά από τις αποτυχίες είναι ο μοναδικός που πιστεύει σε εμένα»
Γιαννιώτης: «Η Κέλυ έκανε όλη τη δουλειά»
Ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέβηκε για 4η φορά στο βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την παρουσία του στο Open Water και το Βερολίνο αποτελεί έναν ξεχωριστό σταθμό της καριέρας του, καθώς πριν από 12 χρόνια, στη γερμανική πρωτεύουσα, μαζί με τους Γιάννη Κοκκώδη, Νίκο Ξυλούρη και Άκη Οικονόμου είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ ελεύθερο, το πρώτο για την ελληνική κολύμβηση στην ιστορία της διοργάνωσης.
Ο 34χρονος πρωταθλητής κόσμου στα 10χλμ. στις δηλώσεις του απένειμε τα εύσημα στην προσπάθεια της Κέλυς Αραούζου, καθώς στο ομαδικό μετρά ο χρόνος του 3ου, και σχεδόν πάντα είναι η αθλήτρια της κάθε ομάδας.
«Η Κέλυ έκανε όλη τη δουλειά. Στα πρώτα 1.500μ πίστεψα ότι κολυμπούσα γρήγορα ως πρώτος και σκεφτόμουν εάν η Κέλυ θα αντέξει. Προσπαθούσαμε όλη την ώρα να την σπρώξουμε ψυχολογικά κι όλα πήγαν καλά» είπεμο Σπύροςν Γιαννιώτης και συνέχισε. «Το ομαδικό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το ατομικό αγώνισμα και η κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Μπορεί σε ατομικό επίπεδο σε αυτούς τους αγώνες να μην ήρθαν τα αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά έτσι είναι οι αγώνες, ποτέ δεν μπορείς να λες ότι θα είμαι συνέχεια στα μετάλλια.

Αυτή η χρονιά ήταν μεταβατική, ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν την επόμενη χρονιά. Το πρόσημο είναι θετικό για την εθνική ομάδα του Open Water σε αυτή τη διοργάνωση".
Φωκαϊδης : «Αυτό το μετάλλιο μάς δίνει δύναμη»
Ο Ατνώνης Φωκαϊδης, με τη σειρά του αναφέρθηκε στη σημασία κατάκτησης αυτού του μεταλλίου: «Το ομαδικό συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει και για αυτό υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Στο τακτικό μέρος όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιό μας, εγώ που κολυμπούσα πίσω από την Κέλλυ προσπαθούσα να μην τη χτυπήσω. Αυτό το μετάλλιο μάς δίνει δύναμη για τη συνέχεια, θα ήθελα να το αφιερώσω στον προπονητή μου και στην οικογένειά μου».
Γέμελος: «Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Open Water κι ενώ απομένει την Κυριακή ο αγώνας του Γιώργου Ανρνιακού στην κούρσα των 25χλμ , τόνισε: «Το ομαδικό για άλλη μια φορά έδειξε τη δύναμή του, όλα σήμερα πήγαν καλά, στο κενό που είχαμε χθες προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η ελληνική κολύμβηση συνεχίζει να φέρνει επιτυχίες μέσα από δύσκολες συνθήκες κι αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία σε κάθε μετάλλιο. Γι αυτό πέρα απόν τα παιδιά, θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους Ελληνες, αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Ελληνες . Για μια ακόμα φορά δείξαμε πως αν ο Ελληνας δουλεύει ομαδικά μπορεί να καταφέρει πολλά, τα πάντα»
*Η Κέλλυ Αραούζου μετά το τέλος της κούρσας ήταν αυτή που πέρασε από έλεγχο αντι-ντόπινγκ.
sportshero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...