Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

2ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

Επιτέλους, μετάλλιο ο Τσάτουμας στον ανοιχτό!
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Λούης Τσάτουμας στον τελικό του μήκους! Ο 32χρονος πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα –στην πρώτη του προσπάθεια- στα 8,15μ. και έδωσε το δεύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που γίνεται στη Ζυρίχη.
Αυτή είναι πλέον η μεγαλύτερη επιτυχία του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, μέχρι την... επόμενη, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τον Λούη Τσάτουμα σε μεγάλη διοργάνωση ανοικτού στίβου!
Πρώτος ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γκρεγκ Ράδερφορντ, με άλμα στα 8,29μ., με το χάλκινο μετάλλιο να καταλήγει στον Γάλλο, Καφετιέν Γκομίς, ο οποίος είχε 8,14μ.

Μάλιστα,  Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έκανε το 8,15μ. στην πρώτη του προσπάθεια είχε ακόμα 7.82μ, 7.83μ, 7.86μ. και 7.72μ., με τη μοναδική άκυρη να είναι η τρίτη.
«Ηθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι στη Ζυρίχη, όμως, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση», είπε ο αθλητής στη μικτή ζώνη.
Τα αποτελέσματα
Ράδερφορντ (Βρετανία) 8,29 μ.
Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) 8,15 μ.
Γκομί (Γαλλία) 8,14 μ.
Κασέρες (Ισπανία) 8,11 μ.
Τορνέους (Σουηδία) 8,09 μ.
Γκαισά (Ολλανδία) 8,08 μ.
Γιάζτσουκ (Πολωνία) 8,07 μ.
Ρέιφ (Γερμανία) 7,95 μ.
Τζέγκεντ (Βρετανία) 7,88 μ.
Μισάνς (Λετονία) 7,76 μ.
Τόμλινσον (Βρετανία) 7,75 μ.
Στραλκόβσκι (Πολωνία) 7,63 μ.
sportshero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...