Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΙ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: 

FIVB - 34 World Congress - Sardinia 2014
Η επαφή στο φιλέ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού επανέρχεται εκ νέου ως ποινή έπειτα από απόφαση του Κογκρέσου της FIVB κατά την συνεδρίασή του στο Κάλιαρι.
Μια σημαντική αλλαγή που θα φέρει εκ νέου αρκετή δουλειά στους διαιτητές και… πολλές «μουρμούρες» σε προπονητές και αθλητές αποφασίσθηκε κατά την συνεδρίαση του Κογκρέσου της FIVB.
Για την ακρίβεια αλλαγή στην αλλαγή, αφού η Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που ασχολήθηκε με τους Κανονισμούς Αγώνων, ενέκρινε το Άρθρο 11.3 με το οποίο προβλέπετε πλέον για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ ότι η επαφή αθλητή στο φιλέ ανάμεσα στις δύο αντένες κατά την διάρκεια του αγώνα θεωρείται παράβαση.
Σύμφωνα με τον προηγούμενο κανονισμό επιτρεπόταν η επαφή με το φιλέ από παίκτη αν δεν επηρέαζε την εξέλιξη της φάσης και το παιχνίδι.
Μάλιστα για την αλλαγή του σχετικού κανονισμού χρειάστηκε η σύμφωνη γνώμη 111 Ομοσπονδιών επί συνόλου 210.
Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή όπως συμβαίνει συνήθως από την 01-01-2015 και μετά.
Από εκεί και έπειτα αποφασίσθηκε να αυξηθούν από 12 σε 14 οι παίκτες που θα δηλώνονται στα φύλλα αγώνων, ενώ θα πρέπει να αναγράφονται ρητά τα 5 άτομα που θα κάθονται στον πάγκο των ομάδων…
Παράλληλα αποφασίσθηκε σε μεγάλες διοργανώσεις η FIVB να μπορεί να μειώσει τα ταϊμ-αουτ (τεχνικά και προπονητών) από δύο σε ένα.
Τέλος όσον αφορά το θέμα των διαστάσεων στα γήπεδα αποφασίσθηκε η ελεύθερη ζώνη να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πλευρά των γραμμών και 6.5 από τις τελικές γραμμές, ενώ ο ελεύθερος χώρος πάνω από το γήπεδο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12.5 μέτρα.
volleyplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...