Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ 0-3 ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ CEV CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

By
Για τον Ολυμπιακό ήταν ένα ραντεβού με την ιστορία του. Για την Γαλατάσαραϊ ήταν ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι στα ουκ ολίγα που θα δώσει μέσα στη διάρκεια της σεζόν. Κι αυτή ακριβώς η τριβή στα δύσκολα κι η εμπειρία της Τουρκικής ομάδας έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Γαλατά που έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ.
Παρόλο που το κλειστό του Ρέντη δεν είχε τόσο κόσμο όσο αναμενόταν, τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη για δύο σετ ήταν εξαιρετικά, όμως όχι τόσο για να κερδίσουν το μεγαθήριο από την Τουρκία.
Με την Λαμπρούση να δικαιώνει την επιλογή του προπονητή της, καθώς βοήθησε πολύ στο μπλοκ, ο Ολυμπιακός είχε λύσεις σε ότι πρόβλημα του έβαλε η Γαλατά και ήταν μπροστά στο σκορ με 15-13 στο πρώτο σετ και 16-14 στο δεύτερο. Διαφορές που θα μπορούσαν να ήταν πολύ μεγαλύτερες αν δεν χανόταν τόσα πολλά σερβίς, αλλά κυρίως αν υπήρχε λίγο καλύτερη αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις (η Μποσέτι τελείωσε τον αγώνα με 4/23 επιθέσεις κι η Βέσοβιτς μει 6/32).
Αυτά τα δύο στοιχεία κράτησαν όρθια την Γαλατά, η οποία στο πρώτο σετ με τα σερβίς της Αλίκαγια έκανε το 15-13, 15-18 και στο δεύτερο το 16-14, 16-19.
Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 22-22, στην επόμενη φάση η Βέσοβιτς δέχθηκε μπλοκ (22-23) κι η Μέινερες με δύο σερβίς φωτοβολίδες (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) καθάρισε το σετ.
Στο δεύτερο παρά το 18-23, ο Ολυμπιακός πλησίασε σε 21-23 και 23-24 όμως η Μποσέτι με δύσκολη επίθεση τελείωσε το σετ και ουσιαστικά την πρόκριση (η Γαλατά χρειαζόταν δύο σετ).
Παρ’ όλα αυτά ο Μπαρμπολίνι (δείχνοντας έτσι και την ενόχληση του που οι δύο αγώνες πήγαν αναπάντεχα στην κόντρα) κράτησε τις βασικές του μέσα στο παιχνίδι, αλλά οι ερυθρόλευκες αντί να πετάξουν λευκή πετσέτα το πάλεψαν μέχρι τέλους. Και πάλι όμως στο φινάλε με το σκορ να είναι 22-22 εκτυλίχθηκε το ίδιο σενάριο με τις Μποσέτι, Τσεντόνι να τελειώνουν τις φάσεις και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 3-0.
Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια των ερυθρόλευκων με τον Γιάννη Νικολάκη να σημειώνει: «Αν κάνουμε απολογισμό των δύο παιχνιδιών, ο Ολυμπιακός είδε κατάματα την Γαλατασαράι. Παλέψαμε όλα τα σετ και τα χάσαμε στις λήξεις και εδώ και στην Τουρκία. Όταν χάνεις σχεδόν όλα τα σετ στο 22 και το 23, είναι καθαρά θέμα εμπειρίας. Ήμασταν από την αρχή λίγο άτυχοι στην κλήρωση, θα μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί με άλλη ομάδα εκτός της Γαλατασαράι. Θα μπορούσαμε να κάναμε μία ιστορική πρόκριση στους «8» του Cev Cup, με άλλη αντίπαλο. Η ομάδα πάλεψε και είμαι ευχαριστημένος. Θα μας κάνει καλό για τη συνέχεια. Φεύγουμε λίγο λυπημένοι γιατί θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Η Γαλατά παίζει τέτοια παιχνίδια δύο φορές την εβδομάδα. Τα πήγαμε καλά στο σέρβις, το μπλοκ και την άμυνα, αλλά δεν ήμασταν τόσο καλοί επιθετικά. Διεκδικήσαμε και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια».
Η υπόκλιση του Μπαρμπολίνι
«Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο κι είχαμε χαρούμενος τόσο γιατί κερδίσαμε όσο και γιατί παίξαμε καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας. Πρέπει όμως να συγχαρώ και τον Ολυμπιακό για την εξαιρετική προσπάθεια που έκανε και στα δύο παιχνίδια. Είναι μια ομάδα με πολύ καλό προπονητή, εξαιρετική οργάνωση», είπε ο Μάσιμο Μπαρμπολίνι με τον Ιταλό τεχνικό χωρίς να ερωτηθεί να αναφέρει από μόνος του τη μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων: «Για μένα δεν ήταν έκπληξη το πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός. Εμείς όμως ανάμεσα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό παίξαμε με την Βακίφμπανκ και την Εξατσίμπασι, δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κι αυτά τα παιχνίδια ήταν η καλύτερη προετοιμασία μας για τον Ολυμπιακό».
Κι αν αυτά τα είπε on camera, ο Ιταλός γενικά έσταζε μέλι για τον Ολυμπιακό και τον Νικολάκη τον οποίο κάλεσε να παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία της εθνικής Τουρκίας την οποία προπονεί επίσης.
Τα σετ 22-25, 23-25, 22-25 Ολυμπιακός (Νικολάκης) Γιώτα 7 (2/11 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Λαμπρούση 7 (4/11 επ., 3 μπλοκ), Βέσοβιτς 6 (6/32 επ., 54% υπ. – 38% άριστες), Μπραμπόροβα 9 (8/21 επ., 1 άσο, 59% υπ. – 45% άριστες), Χριστοδούλου 6 (4/6 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μποσκάτσι 4 (4/23 επ.), Κονόμι –λ (57% υπ. – 57% άριστες) / Κωνσταντινίδου 2 (1/3 επ., 1 επ.), Βλαχάκη 3 (3/4 επ.), Κοκκινάκη, Τέζα. Γαλατάσαραϊ (Μπαρμπολίνι) Μέινερς 8 (6/25 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 47% υπ. – 47% άριστες), Κάλατς 9 (6/12 επ., 3 μπλοκ), Μποσέτι 17 (15/33 επ.,1 άσο, 1 μπλοκ, 55% υπ. – 41% άριστες), Αλίκαγια 2 (2 άσοι), Τσεντόνι 15 (12/36 επ. 1 άσο, 2 μπλοκ), Γιουρταγκιουλέν 6 (0/6 επ., 5 μπλοκ), Γκιουνεϊλιγκί –λ (55% υπ. – 27% άριστες) / Αιντινλάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...