Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΝΟΣΑΤΕΛ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 3-2 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ CHALLENGE CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Pannaxiakos_Sagres_Nuc

Ανάλυσέ το…

Ας κρατήσουν οι χοροί....  Η ομάδα του Πανναξιακού έγραψε στα καντόνια της Ελβετίας μία ακόμη "χρυσή" σελίδα της ιστορίας της καθώς παρά την ήττα της με 3-2 (17-25, 25-14, 22-25, 25-21, 15-13) από την ελβετική Νοσατέλ Σάγκρες, το καμάρι της Νάξου προκρίθηκε στις «16» κορυφαίες του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών.
Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο της Νάξου ο Πανναξιακός μπήκε αποφασισμένος απέναντι στην ισχυρή αντίπαλό του να τελειώσει το θέμα της πρόκρισης, χωρίς να χρειαστεί αν βγούν κομπιουτεράκια και να προκαλέσει την τύχη του σε χρυσά σετ.
Μετά μετά το αρχικό προβάδισμα με 6-3, που προκάλεσε σαστιμάρα στις γηπεδούχες, τα κορίτσια του Ζόραν Κόβαζιτς εκμεταλλεύτηκαν ένα νεκρό διάστημα των αντιπάλων τους και έφτασαν πρώτες στο τεχνικό ταίμ άουτ με 8-6. Η "ψαλίδα της διαφοράς" άνοιξε καθώς οι νησιώτισσες με όπλο τους την επίθεση και ασταμάτητη την Τσβέτάνοβα κατάφεραν μετά το 16-7 και να φτάσουν στο 19-8. Μια μικρή χαλάρωση σκόρπισε ελπίδες στις Ελβετίδες, οι οποίες όμως γρήγορα εξανεμίστηκαν καθώς πλήρωσαν τις "τρύπες" στην υποδοχή τους,  που με 25-17 οδήγησαν εύκολα τις Ελληνίδες  στην κατάκτηση του 1ου σετ, κάνοντας  δια...περιπάτου το ένα από τα τρία βήματα που τους χώριζε από τις "16".
Στο δεύτερο σετ, η εικόνα άλλαξε η ελβετική ομάδα με την Μάντι ασταμάτητη κατάφερε να ξεφύγει από νωρίς 11-5 και 20-10 και χωρίς να συναντήσει καθόλου αντίσταση από τον Πανναξιακό με κορυφαίες τις Βίγκερ και Μποκέτσου να ισοφαρίσει σε 1-1 με 25-14.
 Στο τρίτο σετ ο Πανναξιακός, αφού κατάφερε και ξεπέρασε το σοκ, της μεταμόρφωσης του αντιπάλου του που μέχρι το 8-7 κόντραρε στα ίσα τις φιλοξενούμενες,  πέρασε μπροστά με 16-12 εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη της Νοσατέλ. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, καθώς οι Ελβετίδες ισοφάρισαν σε 18-18, αλλά και πάλι η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς, με 25-22 ζευγάρωσε 2-1 τα κερδισμένα της σετ. Αυτό όμως το σετ έμελλε να είναι το σημαντικότερο του φετινού Πανναξιακού στην Ευρώπη, μέχρι το επόμενο, καθώς με αυτό το σκορ, ακόμη και με ήττα στην Ελβετία η ομάδα της Νάξου ήταν και με τη βούλα στις «16» κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.
Παρά τη… μέθη της από ευτυχία, η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που θα παράταγαν το ματς για να κρατήσουν δυνάμεις για το εγχώριο πρωτάθλημα, κυνήγησε με σθένος τη νίκη.
Παρά την παλικαρίσια αντίσταση όμως οι φιλοξενούμενες, λύγισαν στα… σημεία υπό την πίεση  των Ελβετίδων, που πήραν τα δύο επόμενα σετ με 25-21, 15-13 για να "χρυσώσουν" με το νικηφόρο 3-2 το χάπι του αποκλεισμού στους οπαδούς τους, που δύσκολα μπορούσαν να χωνέψουν στο τέλος του αγώνα το ξέφρενο γλέντι που έστησαν οι Ελληνίδες στο κέντρο της ελβετικής έδρας.

Με τη γλώσσα των αριθμών


Σάγκρες Νοσατέλ-Πανναξιακός: 3-2 (17-25, 25-14, 22-25, 25-21, 15-13)
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Τσέσλιαρ,  Σαλούστρου, Διώτη, Τοτσίδου, Εμμανουηλίδου, Τσβετάνοβα, λίμπερο η Κελεσίδου

Νοσατέλ (Σόουζα): Ντα Σίλβα, Κιρ, Βίγκερ, Λουφτ, Χένρικσεν, Μποκέτσου λίμπερο η  Τζιρολάμι.
volleyplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...