Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 3-1 ΓΙΑ ΤΗΝ Α2 ΑΝΤΡΩΝ


rodion drapetsonaΑναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του αγώνα από τον ιστότοπο news12.gr, με τις εξής σημειώσεις:
1. Δικό μας ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί αύριο, όταν και θα έχουμε τα πλήρη στοιχεία του αγώνα στα χέρια μας.
2. Στα αναγραφόμενα περί αντίδρασης του αθλητή μας Γιώργου Μοσχοβάκη προς την εξέδρα, υποκρίπτεται εντέχνως ότι οι αθλητές μας προκλήθηκαν από την εξέδρα με ύβρεις και πέταγμα κερμάτων. 

  ''Με το δεξί μπήκε στο 2015 η ομάδα του Ροδίων Άθλησης, καθώς στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής για τον πρώτο γύρο της Α2 κατηγορίας, νίκησε με 3-1 την ομάδα της Δραπετσώνας, σε ένα πάρα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του Ροδίων Παιδεία, σήμερα. Οι φίλοι του βόλεϊ, που για άλλον έναν αγώνα ήταν δίπλα στη τοπική ομάδα, παρακολούθησαν ένα παιχνίδι με πολύ δύναμη, νεύρο, κάρτες σε κρίσιμα σημεία και μεγάλες φάσεις. Όταν όμως διεξάγεται ένας τέτοιος αγώνας είναι πολύ λογικό να υπάρχει και ένταση. Αυτή ήρθε κατά τη διάρκεια του προτελευταίου σετ και από τις δύο ομάδες, αλλά κυρίως μετά τη λήξη του αγώνα, αφού ο Γιώργος Μοσχοβάκης, αδικαιολόγητα και αψυχολόγητα, την ώρα που οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον καθιερωμένο χαιρετισμό, εκείνος έκανε άσεμνη αλλά κλασική χειρονομία στην εξέδρα. Παρ' όλα αυτά δεν γράφτηκε τίποτα στο φίλο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα της Ρόδου αγωνίστηκε και ο Κώστας Καρπαθάκης, οποίος έδωσε άλλο αέρα στον αγώνα και πάρα πολλούς πολύτιμους πόντους στην ομάδα του.

 1ο ΣΕΤ
Καθαρό προβάδισμα είχαν οι παίκτες του Νίκου Αντωνιάδη στην αρχή του πρώτου σετ, φθάνοντας ακόμα και τους 7 πόντους (13-6) κυρίως λόγο του πολύ καλού σερβίς και ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθόλου καλή υποδοχή. Η διαφορά αυτή όλο και μεγάλωνε, αγγίζοντας τους 11 πόντους (18-7), με χαρακτηριστικό το πολύ καλό μπλοκ των γηπεδούχων. Εκεί όμως που όλοι πίστευαν ότι τουλάχιστον το πρώτο σετ θα ήταν "περίπατος" για την ομάδα της Ρόδου, οι Πειραιώτες έφθασαν στο 18-12 και στη συνέχεια δυσκολεύοντας πολύ την υποδοχή αλλά και την άμυνα των γηπεδούχων, έκαναν το 22-19 κυρίως με τον πολύ καλό Ελτιόν Μπουλγάρου που ήταν και ο καλύτερος παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας, όχι μόνο στο πρώτο σετ. Η διαφορά στη συνέχεια έφθασε ακόμα και στους 2 πόντους (23-21), αλλά δεν χρειάστηκαν έξτρα πόντοι, αφού ένα καρφί του Γιώργου Μοσχοβάκη που κατέληξε στο φιλέ και ένα πολύ ωραίο πέρασμα με τα δάχτυλα του Νίκου Μακρή στη δεύτερη μπαλιά, που κατέληξε στη πίσω δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων, οι Ροδίτες πήραν τους δύο πόντους που χρειαζόντουσαν για να κάνουν το 1-0, δίνοντας μόνο έναν στους παίκτες του Χρήστου Ρούσσου (25-22).


 2ο ΣΕΤ
Οι παίκτες της Δραπετσώνας μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο σετ έχοντας τους 6 από τους 10 πρώτους πόντους (4-6). Αυτή τη διαφορά όμως δεν κατάφεραν να την κρατήσουν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, αφού έφθασε ακόμα και στους 6 (10-16). Σε αυτό το σημείο οι παίκτες του Ροδίων Άθλησης ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους, που αργά αλλά σταθερά τους έφθασαν στο -2 (17-19) με όπλο τους για άλλη μία φορά το πολύ καλό μπλοκ. Οι Πειραιώτες όμως αφού είχαν το προβάδισμα είχαν και τη ψυχολογία και με ένα σερί 2-6 ισοφάρισαν σε 1-1 με 19-25.

 
3ο ΣΕΤ
Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο τρίτο, η ομάδα της Ρόδου είχε το πάνω χέρι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, που παρ' όλα αυτά μόνο εύκολη δεν ήταν η κατάκτησή του. Η διαφορά μετά το 10-7 δεν ξέφευγε ποτέ από τους 2 πόντους και σε συνδυασμό με το πολύ ωραίο βόλεϊ που παίχθηκε, αλλά και τις μεγάλες σε διάρκεια φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, μας χάρισαν ένα πολύ συναρπαστικό σετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σκορ ήταν 12-13 (το μόνο σημείο που προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο τρίτο σετ), ο Νίκος Αντωνιάδης πέρασε στο παρκέ τον Θοδωρή Χουσίδη ο οποίος είχε πυρετό, αλλά όχι μόνο αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά ήταν και από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Πόντο πόντο ήταν η συνέχεια του σετ με τους φιλοξενούμενους να είναι πάντα σε απόσταση αναπνοής. Ενώ το σκορ μόλις είχε γίνει 22-21, με τον Χρήστο Μοσχούς να κερδίζει το μπλοκ άουτ οι Βαγγέλης Στρατηγός και Νίκος Μαρμαρινός διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή κ. Πρέντζα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί περίπου για 3 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Κώστας Κογκαλίδης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια από την πλευρά των γηπεδούχων ο Βασίλης Προδρομίδης την απευθείας κόκκινη με αποτέλεσμα να γίνει το 22-22. Ο παίκτης της Ρόδου φαίνεται να το πείρε προσωπικά και στη συνέχεια κατάφερε να έχει τους δύο από τους τρεις πόντους που χρειαζόταν η ομάδα του για να κάνει το 2-1 με 25-23.

4ο ΣΕΤ
Η ομάδα του Νίκου Αντωνιαδη εξ αρχής πήγαινε για το τρίποντο και μπαίνοντας στο 4ο σετ ήξερε πώς έπρεπε να το κερδίσει. Η εξέλιξη του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ήταν πραγματικό ντέρμπι με εναλλαγές στο προβάδισμα σε όλη τη διάρκειά του και τη διαφορά να μην φεύγει καθόλου από τους 2 πόντους για καμία από τις δύο ομάδες. Άξιο σημείωσης είναι το σημείο της ανατροπής για τους γηπεδούχους αφού βρισκόντουσαν στο 12-14 και με ένα σερί 4-0 έκαναν το 16-14 με κορύφωση τον άσο που πέτυχε ο για άλλη μία φορά πολύ καλός Ντάνιελ Γκένοφ στο 15-14. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ, ακόμα και με δύο πόντους και μάλιστα στο τέλος του σετ (20-22). Οι Ροδίτες όμως δείχνοντας χαρακτήρα έκαναν για άλλη μία φορά την ανατροπή και δεν χρειάστηκε περισσότερος από έναν έξτρα πόντος για να γίνει το 3-1 (26-24).
 
Τα σετ του αγώνα: 25 – 22 (27’), 19 – 25 (22’), 25 – 23 (35’), 26 – 24 (27’)
 ΡΟΔΙΩΝ (Αντωνιάδης): Μακρής, Άμαλος, Προδρομίδης, Χουσίδης, Καρπαθάκης, Μοσχούς, Γκένοφ, Μαυράκης, Μπαρδής Β., Μπαρδής Ι., Τσακογιάννης, Κοκολάκης, Δεληγιώργης
 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Μαρμαρινός, Κογκαλίδης, Στρατηγός, Μπουλγάρου, Φελέρης, Μαλαματίνας, Δελιπρίμης, Μοσχοβάκης, Γκαϊντάσοβ
Φώτης Αντωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...