Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στα χέρια του στοιχήματος ο Ελληνικός αθλητισμός;

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Κράτος εις βάρος του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Με την απαξίωση στην οποία τον έσπρωξε, πλέον η μόνη διέξοδος για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες είναι να ψάξουν μόνες τους να βρουν χορηγούς για να συνεχίσουν να ζουν.
Και αφού οι εταιρείες που κάποτε χορηγούσαν κατά εκατοντάδες τον Ελληνικό Αθλητισμό, τώρα έχουν κάνει πίσω μια και δεν εκπίπτουν τα ποσά των χορηγειών από την εφορία, οι Ομοσπονδίες έχουν στραφεί προς το στοίχημα. Έτσι και η ΚΟΕ ανακοίνωσε την συνεργασία της με την εταιρία stoiximan η οποία αναλαμβάνει Μεγάλος Χορηγός των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης Ανδρών, Γυναικών, Νέων, Εφήβων και Νεανίδων. 
Κατανοούμε ότι η αναγκαιότητα συνέχισης της ύπαρξης των Ομοσπονδιών, έχει φέρει στο... αμήν τους διοικούντες τους, οι οποίοι είχαν συνηθίσει για πολλά χρόνια να τα παίρνουν έτοιμα όλα από το κράτος και να μην έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που θα βοηθούσε τις Ομοσπονδίες να είναι αυτάρκεις, αλλά το να επιχορηγούνται πλέον από τις στοιχηματικές εταιρείες, νομίζουμε ότι δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, εκτός και αν το μόνο που μας νοιάζει είναι τα λεφτά και όχι από που προέρχονται.
Μετά από όλα όσα συζητιούνται καθημερινά για το πόσο κακό έχει κάνει η εμφάνιση του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μετά από όλη αυτή την εισροή προβλημάτων στον Ελληνικό Αθλητισμό, το να δούμε και άλλα Αθλήματα, ερασιτεχνικά αυτή την φορά, να κάνουν την εμφάνισή τους στα δελτία, μόνο και μόνο για να παίρνουν τα χρήματα που προέρχονται από υπερκέρδη τα οποία δημιουργούνται από την αδυναμία των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας να αντιμετωπίσουν τον τζόγο, μακροπρόθεσμα μόνο κακό μπορεί να κάνει. Αλλά εδώ δέχθηκε παρόμοια χορηγία η ΕΟΕ, οι επιμέρους Ομοσπονδίες θα ξέφευγαν; Μακάρι οι «υπεύθυνοι» του Ελληνικού Αθλητισμού, να το ψάξουν καλύτερα το θέμα γιατί, οι ευθύνες τους σε περαιτέρω ευτελισμό του Ελληνικού Αθλητισμού θα είναι ακόμη μεγαλύτερες απ' ότι τώρα.
Νιφλής Γιώργος 
sportshero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...