Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Πρωταθλητής Νεανίδων ο Ηρακλής Κηφισιάς (Η χρυσή βίβλος)

 
 Στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος Νεανίδων στην ιστορία και τον πρώτο μετά από μια τετραετία έφτασε ο Ηρακλής Κηφισιάς καθώς επικράτησε με 3-1 (25-15, 25-13, 23-25, 25-23) της Ηλιούπολης στον συναρπαστικό τελικό του Final 4 που διεξήχθη στον Τύρναβο.  Η Ηλιούπολη  επιχείρησε την επική ανατροπή, αλλά μια κόντρα επίθεση άουτ δεν της επέτρεψε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.
 Η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη επηρεασμένη από τον πολύ δύσκολο ημιτελικό δεν ξεκίνησε πολύ καλά και έμεινε πίσω στην αρχή του μεγάλου τελικού. Το σερβίς του Ηρακλή Κηφισιάς δημιούργησε προβλήματα στην Ηλιούπολης και οι κεντρικές της ομάδας, δεν μπόρεσαν να μπουν στο παιχνίδι. Έτσι ο Ηρακλής Κηφισιάς στο πρώτο σετ μετέτρεψε το 10-9 σε 16-9 και το 16-12 σε 21-12 φτάνοντας εύκολα στο 1-0.
Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε και το δεύτερο σετ. Το 11-7 του Ηρακλή έγινε γρήγορα 20-12 και το 2-0 ήταν θέμα χρόνου. Μάλιστα, όλα έδειχναν ότι θα έχουμε έναν εύκολο 3-0 καθώς η ομάδα της Κηφισιάς έφτασε ακόμα και στο 16-8. Τότε τα κορίτσια του Στέφανου Πολύζου χαλάρωσαν και η Ηλιούπολη αποφάσισε να δείξει τον καλό της εαυτό.

Αρχικά πλησίασε σε 16-12, ενώ το 22-17 έγινε 22-22 με συνεχόμενα μπλοκ από την Πατεράκη. Ο Ηρακλής προηγήθηκε 23-22 με χαμένο σερβίς κι αυτός ήταν ο τελευταίος πόντος του καθώς ακολούθησε λάθος στο σερβις και δύο κόντρα επιθέσεις της Ηλιούπολης για το 23-25.

Η Ηλιούπολη με την ψυχολογία υπέρ της παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 4-1, προηγήθηκε με 11-16 και έδειξε ικανή να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ, όμως η άνοδος της Γκρέκα επέτρεψε στον Ηρακλή να ροκανίσει τη διαφορά (14-16, 18-19) και να προηγηθεί με 20-19 φτάνοντας στο 24-22 με επίθεση της Γκρέκα. Η Ηλιούπολη μείωσε σε 24-23 όμως στην επόμενη φάση η Ευθυμιοπούλου κάρφωσε άουτ στην κόντρα επίθεση για να πάρει το σετ και τον τίτλο ο Ηρακλής Κηφισιάς.

Τα σετ: 3-1 (25-15, 25-13, 23-25, 25-23)
Ηρακλής Κηφισιάς (Πολύζος): Λάβδα, Νικολογιάννη, Μαυράκου, Καστάνου, Γκρέκα Σ., Κορναράκη/ Λύρα –λ, Τσέλεπη, Έρωτα, Καραμαούνα, Χαιρετάκη, Γκρέκα Κ., ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Λυκογιάννη): Καπέλλου, Γεωργίου, Ευθυμιοπούλου, Πατεράκη, Πανταζοπούλου, Μπανίκα Λ/ Κυριαζοπούλου –λ, Αρβανίτη, Παπαθανασίου, Κασαπόγλου,

 Μετά το χρυσό μετάλλιο της περσινής σεζόν, η Ελπίδα Αμπελοκήπων είναι ξανά στα μετάλλια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, αφου επικράτησε με 3-0 της ΕΑΛ στον μικρό τελικό του Τυρνάβου. 
 Η ΕΑΛ παρά την απουσία της Μπέη (τραυματίστηκε στον χθεσινό ημιτελικό με τον Ηρακλή Κηφισιάς), στα δύο πρώτα σετ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία της Ελπίδας.

Η ομάδα των Αμπελοκήπων ανέτρεψε το εις βάρος της 12-17 στο α’ σετ και το κατέκτησε με λάθος της ΕΑΛ, ενώ στο β’ σετ η ΕΑΛ μετέτρεψε το 19-16 σε 20-20 όμως σε εκείνο το σημείο κόλλησε και δέχθηκε ένα σερί 5-0 για να τελειώσει το σετ.

Στο τρίτο σετ η Κατερίνα Παπάζογλου με ένα φοβερό σερί από τη γραμμή του σερβίς πήγε το σκορ στο 6-0, χωρίς ποτέ η ΕΑΛ να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς.

Τα σετ: 3-0 (26-24, 25-20, 25-7)

ΕΛΠΙΔΑ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη –λ / Δροσοπούλου, Πανταζή, Δάκου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη,
ΕΑΛ (Πνάκας): Σταυροθεωδόρου, Παπακώστα, Δούρου, Τάση, Γεροκώστα, Κοντονάσιου, Τσουκαλά –λ / Γεωργάκα, Ζιάγγα, Στατίρη, Γίτση

Η τελική κατάταξη
1.Ηρακλής Κηφισιάς
2.ΓΣ Ηλιούπολης
3.Ελπίδα Αμπελοκήπων
4.ΕΑ Λάρισας
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

2006 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός
2007 ΑΕ Βύρωνα
2008 Ηρακλής
2009 Ηρακλής Κηφισιάς
2010 Πανελλήνιος
2011 Ηρακλής Κηφισιάς
2012 Ηρακλής
2013 Παναθηναϊκός
2014 Ελπίς Αμπελοκήπων
2015 Ηρακλής Κηφισιάς
Στην πρώτη θέση με συνολικά 4 τίτλους είναι η ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.
 
MVP η Σοφία Γκρέκα
 
 Η Σοφία Γκρέκα ήταν η πολυτιμότερη αθλήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς σε όλη τη διαδρομη μέχρι την κατάκτηση του Πανελληνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Δίκαια λοιπόν αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης. 
 «Όταν ξεκινάς να παίξεις ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον έναν τελικό δεν σκέφτεσαι το έπαθλο του MVP, αλλά θέλεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και να βοηθήσεις την ομάδα σου. Σίγουρα όμως όταν η κατάκτηση ενός τίτλου συνδυάζεται και με μια τέτοια διάκριση είναι ό,τι το καλύτερο», είπε η MVP των αγώνων του Τυρνάβου και συμπλήρωσε αναφερόμενη στον τελικό:

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, όμως από ένα σημείο και μετά χαλαρώσαμε και η Ηλιούπολη το εκμεταλλεύτηκε. Όταν το σκορ έγινε 16-11 στο δ’ σετ σίγουρα σκέφτηκα ότι μπορεί να πάμε σε τάι μπρέικ, όμως τελικά μέτρησε η ψυχή που είχαμε και η θέληση όλων των κοριτσιών για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Όσον αφορά το μέλλον η ίδια πιστεύει ότι ανήκει στον Ηρακλή Κηφισιάς.
«Υπάρχει από πίσω μια εξαιρετική ομάδα Κορασίδων, ήδη αρκετά κορίτσια αγωνίζονται στην γυναικεία ομάδα, ενώ ως νεάνιδες δείξαμε ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία όμως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Αναλυτικά οι κορυφαίες του Final 4
MVP: Σοφία Γκρέκα (Ηρακλής Κηφισιάς)
Καλύτερη Επιθετικός: Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
Καλύτερη μπλοκέρ: Μαριφένια Πατεράκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
Καλύτερη Πασαδόρος: Εύα Λάβδα (Ηρακλής Κηφισιάς)
Καλύτερο Λίμπερο: Ελένη Κυριαζοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης)
Καλύτερη σέρβερ: Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...