Κυριακή 17 Μαΐου 2015

3η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ ΣΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

By
739812_466835930042158_909843219_o
Η Ανδριάνα Ασπρογέρακα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.


Παρά την απαξίωση των αθλητών και των αθλητριών και τη μη διαφήμιση των επιτευγμάτων από την ίδια την ομοσπονδία το ελληνικό τάε κβον ντο έχει παρόν και μέλλον. Τρανή απόδειξη αποτελεί η Ανδριάνα Ασπρογέρακα, η οποία με μία εξαιρετική πορεία στην κατηγορία των -53 κιλών έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ελληνικών επιτυχιών.
Η Ασπρογέρακα ξεκίνησε την προσπάθειά της με μία άνετη νίκη επί της Αφγανής Φροτάν με 20-1 και στη συνέχεια επικράτησε της Τουρκάλας Γιανγκίν με 11-9. Στον τρίτο αγώνα της, για τη φάση των “16” νίκησε την Ουκρανή Λίτβιντσουκ με 5-4 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Εκεί επιβλήθηκε της Κουβανής Νούνιεζ και πάλι με 5-4. Στον ημιτελικό βρήκε απέναντί της την Κορεάτισσα Λιμ η οποία επικράτησε με 7-1 αφήνοντας την Ασπρογέρακα στην τρίτη θέση, ενώ η Λιμ έφτασε μέχρι το χρυσό.
Η νεαρή αθλήτρια του Αίαντα Περιστερίου είχε δείξει τις δυνατότητες πριν λίγους μήνες και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -53 κιλών, ενώ το 2013 ήταν δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...