Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΑΣ

Μετά την κατάληψη της 3ης θέσης του πρωταθλήματος παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ για το 2015 από την ομάδα μας, κάτι που σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για εμάς, ας κάνουμε μια συνοπτική περιγραφή του αγωνιστικού προφίλ των παγκορασίδων μας, που αγωνίστηκαν φέτος.
Αρχή με την αρχηγό μας Ιωάννα ΙΩΑΝΝΟΥ (Νο8- 08/01/2000). Η Ιωάννα μετά την κλήση της στο κλιμάκιο παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ, κλήθηκε στη 12άδα, για να συμμετάσχει στην προετοιμασία και μετρήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων στο Κιλκίς και κατόπιν αποκλείστηκε. Στην πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, έδειξε όλα αυτά  τα στοιχεία που περιμέναμε. Ηγετική φυσιογνωμία, πάθος, αποτελεσματικότητα. Ειδικά στο μικρό τελικό, όποτε κολλούσε η ομάδα, την έπαιρνε από το χέρι και την εκτόξευε. Θα έπρεπε, να ήταν στις κλήσεις για την προεθνική παγκορασίδων, αλλά οι ομοσπονδιακοί προπονητές, δυστυχώς έχουν παγιδευτεί στη λάθος φιλοσοφία, ότι ψάχνουν αθλήτριες για την προεδρική φρουρά και δεν κοιτάνε καθόλου τα υπόλοιπα στοιχεία και αυτό το λέμε με κάθε γνώση και ευθύνη. Ξέρουμε πολύ καλά, το πως γίνονται οι κλήσεις. Και ρωτάμε. Τα παιδιά που έχουν αποκλειστεί τώρα, ίσως από λάθος κάποιου, θα τα δει κανένας στο μέλλον ή οι επόμενες κλήσεις θα γίνονται από το γνωστό ''καλάθι''; Η απάντηση, σίγουρα είναι η δεύτερη. Έχει κρατήσει κανείς στατιστικά, για να δει αυτά της Ιωάννας, σε υποδοχή και επίθεση και να προσθέσει σε αυτά την ηγετική μορφή της;
Γεωργία ΛΙΟΛΙΟΥ: (Νο2 - 22/01/2001) Η κορυφαία μπλοκέρ της τελικής φάσης. Η Γεωργία αποκλείστηκε από το Κιλκίς, αλλά έδειξε κι αυτή με την πορεία της, ότι δικαιούντο θέση. Με σωματικά προσόντα που θα ζήλευαν πολλοί, καταρρίπτει το μύθο, ότι ψάχνουμε ψηλά παιδιά και μόνο για το λόγο αυτό, θα έπρεπε να κληθεί. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε μια αυξανόμενη θεαματική βελτίωση, με αποκορύφωμα την απόδοση της στην τελική φάση, όπου σκέπασε τα πάντα. Όταν αποκτήσει και την κατάλληλη δύναμη, την περιμένει ένα πολύ καλό μέλλον στο ελληνικό βόλει.
Έλενα ΣΤΟΙΤΣΕΒΑ: (Νο17 - 17/08/2000) Τα ίδια ισχύουν και για την Έλενα. Και αυτή, αποκλείστηκε από το Κιλκίς και τα θεαματικά σωματικά της προσόντα, τη βοηθούν ώστε να έχει πολύ καλή αποτελεσματικότητα. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε πολύ καλή απόδοση. Ειδικά στο μικρό τελικό, ήταν από τους κύριους συντελεστές της νίκης. Την περιμένει και την Έλενα, ένα λαμπρό μέλλον στο ελληνικό βόλει.
Έλενα ΑΓΓΕΛΗ: (Νο4 - 26/02/2000) Η Έλενα, με την απόδοση της, στην τελική φάση, αναδείχτηκε σε μεγάλη μορφή. Ήταν πολύ λίγες οι φορές που δεν τέλειωσε τις μπάλες που πήρε και πρόσφερε στην ομάδα μας, καθοριστικότατους πόντους. Όταν θα διορθώσει και κάποια στοιχεία που της έχουν ζητηθεί, θα έχει κι αυτή ένα ιδιαίτερα καλό μέλλον.
Αλεξάνδρα ΘΩΜΑΙΔΟΥ: (Νο3 - 01/03/2002) Με 15 μήνες μόνο βόλει, ρίχτηκε κατ΄ ευθείαν στα βαθιά και με την απόδοση της, μας άφησε άφωνους. Το τεράστιο της άλμα, τη βοηθά ώστε το μπλοκ να είναι το πολύ καλό της στοιχείο, αλλά και επιθετικά πρόσφερε πολύτιμους πόντους. Σε όλο το πρωτάθλημα, είχε πολύ καλή και θεαματική βελτίωση στην απόδοση της.
Καλλιόπη ΧΑΝΟΥ: (Νο9- 20/01/2000) Η πασαδόρος της ομάδας μας. Με σκυμένο κεφάλι, με αυταπάρνηση και πολύ δουλειά, κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ήταν ένα μηχανάκι, που έτρεχε παντού και διόρθωνε ό,τι λάθος έβλεπε, αδιαμαρτύρητα, ακόμα και στις λάθος υποδείξεις των διαιτητών.
Σταυρούλα ΧΑΝΟΥ: (Νο18 - 20/01/2000) Η μικρή μας Σταυρίνα, είναι ένα παιδί που έχει αδικηθεί από τη μη συμμετοχή λίμπερο στο πρωτάθλημα παγκορασίδων. Όποτε, χρειάστηκε, έμπαινε στην αμυντική ζώνη και με τις τέλειες υποδοχές της, βοήθησε αποτελεσματικά την ομάδα.
Βιβή ΣΥΝΑΠΙΔΟΥ: (Νο14 - 27/07/2000) Η Βιβή, αγωνίστηκε ως ακραία σε όλο το πρωτάθλημα και για μεγάλα διαστήματα, έμπαινε στους αγώνες και ξεκολλούσε την ομάδα, όταν υπήρχε πρόβλημα αποτελεσματικότητας.
Αγγελική ΜΟΙΡΑ: (Νο19 - 01/03/2002) Η Αγγελική από τη θέση της δεύτερης πασαδόρου, είχε συμμετοχές όπου το επέτρεπαν οι συνθήκες και απέδειξε ότι στο μέλλον, θα μπορούμε να στηριχθούμε πάνω της.
Έλσι ΦΩΤΟΥ: (Νο6 - 05/06/2001) Η Έλσι, ήρθε στην ομάδα φέτος προερχόμενη από τα μικρότερα τμήματα. Βοήθησε πάρα πολύ στις συμμετοχές της και αν δεν υπήρχε ένα σπάσιμο στο δάχτυλο της - που την κράτησε πίσω - θα είχε βοηθήσει αποφασιστικά και στην τελική φάση.
Όλα αυτά τα κορίτσια, μας ενθουσίασαν γιατί τη φετινή περίοδο, είχαν μια θεαματική βελτίωση στην ατομική τους απόδοση και καθοδηγούμενα από την άξια τεχνικό τους Όλγα ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, έγιναν μια πολύ καλή ομάδα που διεκδίκησε το πρωτάθλημα και θα συνεχίσουν να διεκδικούν.
Για την επόμενη περίοδο, αποχωρούν λόγω ηλικίας από την ομάδα αυτή, αρκετά κορίτσια, τα οποία μεταπηδούν στο γκρουπ των κορασίδων. Όμως, αισθανόμαστε ευτυχείς, γιατί διατηρείται ένας πολύ καλός κορμός και σε συνδυασμό με τα κορίτσια που θα ανέβουν από τα άλλα τμήματα - και είναι πολλά τα καλά -, θα παρουσιαστούμε στο πρωτάθλημα και πάλι με φιλοδοξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...