Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων / κορασίδων με τον Εμμανουήλ Καραλή να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ.
Πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο, που συνεχίζει την παράδοση στο επί κοντώ. Η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει δύο από τα πέντε ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα ο Καραλής προσθέτει ακόμα ένα.
Ο 17χρονος επικοντίσης ξεκίνησε με εξαιρετικό άλμα στα 4.85μ. την προσπάθεια του στον τελικό. Επόμενο ύψος ήταν τα 5.00μ. στα οποία συνέχισαν οι 10 από τους 12 καθώς αποκλείστηκαν ο Βρετανός Λέον Μπενίτεζ και ο Εσθονός Μολντάου. Δεν έκανε προσπάθεια μόνο ο Σαουδάραβας Αλ Χιζάμ που δήλωσε ότι θα ξεκινήσει από τα 5.10μ.
Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια στα 5.00μ. για τον Καραλή αλλά και για τον μεγάλο του αντίπαλο, Ντουπλάντις. Κοτέν, Μαλίκιν (ατομικό ρεκόρ) και Αμπντουλγουαχίντ (ρεκόρ 2015) είναι οι μόνοι που πέρασαν τα 5.00μ. με την πρώτη. Αποτυχημένη ήταν και η δεύτερη προσπάθεια για τον Καραλή στα 5.00μ. Και τις δύο φορές, ο Έλληνας επικοντιστής πέρασε τον πήχη ψηλά αλλά τον έριξε στην κάθοδο με το χέρι για να περάσει τελικά με την τρίτη προσπάθεια.
Στα 5.10μ. πρώτος πέρασε το ύψος ο Ουκρανός Μαλίκιν που είναι νέο (2ο) ατομικό ρεκόρ. Ακολουθησε ο Ντουπλάντις και στη συνέχεια ο Καραλής και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο.
Εκτός αγώνα τέθηκε το μεγάλο φαβορί, ο Σαουδάραβας Αλ Χιζάμ ο οποίος ξεκίνησε από τα 5.10μ. αλλά τραυματίστηκε και αποσύρθηκε από τον αγώνα.
Στα 5.20μ. συνεχίζουν πέντε αθλητές, με τον Ντουπλάντις να είναι ο μόνος που το πέρασε με την πρώτη. Καραλής, Αμπντουλγουαχίντ, Μαλίκιν και Κοτέν απέτυχαν στην πρώτη τους προσπάθεια. Ο Έλληνας πέρασε τα 5.20μ. όπως και ο Μαλικιν που συνεχίζει να κάνει ατομικά ρεκόρ, ενώ ο Αμπντουλγουαχίντ έκανε τρία αποτυχημένα και αποκλείστηκε. Ο Κοτέν έχει μία προσπάθεια και την κράτησε για τα 5.25μ.
Στα 5.25μ. υπήρξε μια ασυνεννοησία μεταξύ του Καραλή και των προπονητών (Κουτσοφλίνη-Μεγαλοοικονόμου) καθώς τελευταία στιγμή των ενημέρωσαν να αφήσει το ύψος. Δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα και οι κριτές τον ενημέρωσαν ότι χάνει την προσπάθεια. Ο Καραλής τους παρακάλεσε και τελικά τους έπεισε να του χαριστούν. Επιχείρησε δύο προσπάθειες στα 5.30μ. αλλά δεν κατάφερε τελικά να περάσει αυτό το ύψος. Πράγμα που έκανε ο απίθανος Ουκρανός Μαλίκιν, όπως και ο Ντουπλάντις. Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στον Σουηδό με καλύτερες προσπάθειες από Ουκρανό Μαλίκιν.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...