Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

3η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

 
 Άξιζε ένα μετάλλιο και το πήρε. Η εθνική πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και μαζί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
 
Οι ήρωες του Μόντρεαλ δεν είναι τώρα πια μόνοι τους, έχουν και τα παλικάρια του Καζάν. Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και για 13η συνεχόμενη φορά κέρδισε το δικαίωμα να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Ελλάδα επικράτησε 11-9 της Ιταλίας στα πέναλτι (7-7 η κανονική διάρκεια του αγώνα) στο μικρό τελικό του Καζάν. Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Φούλβιο και ο Άγγελος Βλαχόπουλος υπάκουσε τους συμπαίκτες του "πάρτο εσύ" φώναζαν στον Θεσσαλονικιό περιφερειακό. Ο Βλαχόπουλος νίκησε το μεγάλο Στέφανο Τεμπέστι και η Ελλάδα βρίσκεται για δεύτερη φορά στο παγκόσμιο βάθρο. Επόμενος στόχος είναι το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, εκείνο που έχασε η φουρνιά του 2005 στην Αθήνα εξαιτίας της απειρίας της.

Πριν από δέκα χρόνια στο Μόντρεαλ ο νυν αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης και ο υπαρχηγός Μανώλης Μυλωνάκης ήταν μαζί με τον απόντα από το Καζάν, Γιώργο Ντόσκα οι μικρότεροι της ομάδας. Και να φανταστείτε πως ίσως να έχαναν το ταξίδι στο Καζάν. Απόψε θα "κρεμάσουν" στο στήθος τους το δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο στο λαιμό τους, διάκριση που έχουν να επιδείξουν στον υγρό στίβο φυσικά ο Σπύρος Γιαννιώτης και φέτος η Κέλλυ Αραούζου.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α), 4-2 (πεν)
Τα πέναλτι: 7-8 Φιλιόλι, 8-8 Αφρουδάκης, δοκάρι ο Βελότο, 9-8 Φουντούλης, 9-9 Λουόνγκο, 10-9 Μυλωνάκης, απόκρουση Φλέγκα στο πέναλτι του Ντι Φούλβιο, 11-9 Βλαχόπουλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος 3.
ΙΤΑΛΙΑ (Σ.Καμπάνια): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 3, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο 1, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...