Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Απολογισμός δράσεων Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY (Μάιος – Αύγουστος 2015)






Η περίοδος Μαίου – Αυγούστου 2015 υπήρξε για τους υπεύθυνους και τις ομάδες υποστήριξης της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY και του αθλητικού συλλόγου της ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ μια εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη περίοδος κατά την οποία κληθήκαμε να υλοποιήσουμε τις τελευταίες και πιο σημαντικές φάσεις ενός πρωτοποριακού, φιλόδοξου και μοναδικού για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα οργανωτικής υποστήριξης στο χώρο της ανάπτυξης των υποδομών volley το οποίο μετά απο ρεαλιστικό μακροχρόνιο σχεδιασμό, εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ίσως ιδιωτική χρηματοδότηση που έχει γίνει στο χώρο της ανάπτυξης των υποδομών του Ελληνικού volley τα τελευταία χρόνια.
Όπως είχαμε δημόσια επικοινωνήσει κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τον Ιούνιο 2015 στην παρουσίαση του 3ετούς σχεδίου ανάπτυξης της Ακαδημίας, λίγο πριν την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου, θα ενημερώναμε τους αθλητές και αθλήτριες της Ακαδημίας του αθλητικού συλλόγου Δραπετσώνας και τις οικογένειές τους, τους φίλους και τους χορηγούς της Ακαδημίας αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα στο volley, σε έναν απολογισμό των δράσεων και των ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα - Και αυτό ακριβώς ερχόμαστε σήμερα να επικοινωνήσουμε.
 Οι πρωτόγνωρες δυσκολίες που προέκυψαν την περίοδο αυτή είναι γνωστές σε όλους και δεν αξίζει να αναφερθούμε πλέον σε αυτές αφού βρέθηκαν οι τρόποι να ξεπεραστούν οι σοβαρές δυσκολίες και τα σημαντικά εμπόδια που προέκυψαν και η έναρξη της νέας αθλητικής περίοδου, μας βρίσκει έτοιμους σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Αυτό που αποκομίσαμε από τη διαχείριση αυτής της περιόδου, ήταν μια τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία διαχείρισης σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης οι οποίες μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε εναλλακτικές λύσεις, να ενδυναμώσουμε και να ισχυροποιήσουμε δεσμούς συνεργασίας, εμπιστοσύνης και φιλίας με επώνυμους φορείς και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να εκπαιδευτούμε ακόμη περισσότερο στην αναζήτηση προτάσεων συνεργασίας, προγραμμάτων και λύσεων προς όφελος των αθλητών και αθλητριών της Ακαδημίας και των οικογενειών τους.
1)  Τον Απρίλιο οριστικοποιήσαμε μια συμφωνία με την Ακαδημία Volley Larry Reid στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η συνεργασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της πρόσβασης σε μια τεράστια βάση δεδομένων με ασκήσεις εκγύμνασης, τεχνικές και εγχειρίδια (training manuals) ανά ηλικιακή κατηγορία αθλητών, videos και βιβλία σχετικά με τις αναπτυξιακές κατηγορίες άθλησης volley.


2)  Το διαστημα αυτό οριστικοποιήθηκε το 3ετές Αναπτυξιακό Σχέδιο (Business Plan) της Ακαδημίας το οποίο παρουσιάστηκε στους υποψήφιους χορηγούς. Το project έτυχε μεγάλης υποστήριξης και κρίθηκε ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο χώρο των υποδομών volley και εξασφαλίστηκε μια σημαντική για τα Ελληνικά δεδομένα χορηγία (χρηματοδότηση) απο μια ομάδα χορηγών στην Ελλάδα και ενός στο εξωτερικό.

3)  Με εξαίρεση μία μόνο περίπτωση που οριστικοποίηθηκε τον Ιούλιο, από νωρίς οριστικοποιήθηκε η Διεύθυνση και το team του τεχνικού επιτελείου που θα καθοδηγήσει το σύνολο των αναπτυξιακών ομάδων του αθλητικού συλλόγου Δραπετσώνας για την αθλητική περίοδο 2015-2016 καθώς επίσης και την ομάδα συνεργατών στις ομάδες υποστήριξης (έφοροι).
Η αντίστοιχη διοικητική ομάδα της Ακαδημίας STAR VOLLEY, θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη της αθλητικής περιόδου.



4)  Την περίοδο αυτή και μετά απο σημαντική προσπάθεια και χρόνος που αφιερώθηκε για την καταγραφή των σύγχρονων προδιαγραφών σχετικά με τις ανάγκες παρακολούθησης, πληροφόρησης και διοικητικής υποστήριξης των λειτουργιών της Ακαδημίας, παραδόθηκε μία πρωτοποριακή ΔΙΕΘΝΗ εφαρμογή Πληροφορικής Sports Management την οποία "βαφτίσαμε" με το διεθνή αλλά Ελληνικό ταυτόχρονα όνομα ATHLESIS. Η μοναδική αυτή εφαρμογή πληροφορικής υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ εταιρείας πληροφορικής 3Α και την εξαιρετική ομάδα μηχανογράφων συνεργατών της και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αθλήματος στην Ελλάδα αλλά και την εξυπηρέτηση των στόχων της Πρότυπης Ακαδημίας όσον αφορά την υποστήριξη και ανάδειξη αθλητών και αθλητριών των υποδομών των αθλητικών συλλόγων με τους οποίους θα υπάρξει συνεργασία στο μέλλον.


Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε το Δελτίου Τύπου της Ακαδημίας (3.6.2015).
ATHLESIS: Μια από τις καλύτερες μηχανογραφικές εφαρμογές Sports Management


5)  Την Πέμπτη 25.6.2015 πραγματοποιήθηκε σε πολυχώρο στη Λεωφόρο Συγγρού η Συνέντευξη Τύπου της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY ACADEMY και του αθλητικού συλλόγου ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ η οποία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας στο χώρο της ανάπτυξης των τμημάτων υποδομών του αθλητικού σωματείου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επικοινωνήθηκε το Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ακαδημίας και έγινε αναφορά σε όλα τα επί μέρους θέματα που διαφοροποιούν αυτήν την προσπάθεια ως ένα απο τα πλέον αναπτυξιακά έργα (projects) των τελευταίων ετών στο χώρο του ερασιτεχνικού volley στην Ελλάδα.





Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους επώνυμοι χορηγοί και υποστηρικτές του εγχειρήματος της ίδρυσης και λειτουργίας της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY αποδεικνύοντας ότι Ελληνικές αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις έμπρακτα αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα που τις διακρίνει υποστηρίζοντας σοβαρά μελετημένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διαρκή υποστήριξη και ανάπτυξη - εν μέσω κρίσης - του πιο υποσχόμενου τμήματος του κοινωνικού ιστού που είναι η νεολαία. Τους ευχαριστούμε θερμά!
Στην εκδήλωση παρευρέθηkαν επίσης και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και μια σειρά απο ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα σχόλια, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συνδέσμων  τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους στο νέο αυτό ξεκίνημα και την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών του ερασιτεχνικού volley στην Ελλάδα.





Την εκδήλωση καλυψαν δημοσιογράφοι απο διάφορα μέσα ενημέρωσης απο το χώρο του volley και μη όπως Volleynews, Volley Planet, Sports On Air και Parapolitika. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την ενημέρωση του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε το Δελτίου Τύπου της Ακαδημίας (26.6.2015).
Ένα ταξίδι ανάπτυξης και προόδου στο χώρο του ερασιτεχνικού volley μόλις ξεκίνησε … !

6) Την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής βιογραφικών στοιχείων για την κάλυψη της θέσης διαπιστευμένου δημοσιογράφου για την κάλυψη των αναγκών της Ακαδημίας STAR VOLLEY για την αθλητική περίοδο 2015-2016 και ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας με το ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΖΗΛΟ ο οποίος αναλαμβάνει τις υπευθυνότητες διαπιστευμένου δημιοσιογράφου της Πρότυπης Ακαδημίας STAR VOLLEY. Ο τομέας της προβολής και επικοινωνίας των δράσεων και της  αγωνιστικής απόδοσης των ομάδων, θα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας του έργου της Ακαδημίας.


7)  Μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε την περίοδο αυτή ήταν η ολοκλήρωση της αγοράς ιδιαίτερα ακριβού αθλητικού εξοπλισμού (ειδικά μηχανήματα προπόνησης) από το εξωτερικό λόγω των κλειστών τραπεζών και των της εφαρμογής μόνιμων ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) τα οποία πρακτικά δεν επέτρεπαν για το πρώτο αρκετά μεγάλο διάστημα οποιαδήποτε διασυνοριακή τραπεζική συναλλαγή εκτός Ελλάδας.
Αξίζει να αναφερθούμε σε ένα και μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει τα εμπόδια αυτής της περιόδου. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επιλέχθηκε επαγγελματικός αθλητικός μηχανικός εξοπλισμός προπονήσεων (αξίας πολλών χιλιάδων Ευρώ) και τοποθετήθηκε η σχετική παραγγελία σε επώνυμο οίκο του εξωτερικού (Αμερική) η οποία όμως δε ήταν δυνατόν να παραδοθεί κατ΄αρχήν για τη μεγάλη περίοδο που παρέμειναν κλειστές οι τράπεζες στην Ελλάδα (τραπεζική αργία) και αφ’ ετέρου σε επόμενο στάδιο, λόγω της εφαρμογής μόνιμων ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) που εφαρμόστηκαν στην Ελληνική οικονομία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούμε στην πολύ δύσκολη θέση να έχουμε στη διάθεσή μας τους οικονομικούς πόρους για την εξόφληση του εξοπλισμού αλλά να μην υπάρχει ο τρόπος της νόμιμης μεταφοράς του ποσού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής!

Επειδή στις εύκολες περιόδους "μετράμε" τους γνωστούς και στις δύσκολες περιόδους τους ειλικρινείς και πραγματικούς φίλους μας, βρέθηκε τόσο ο τρόπος όσο και οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να αποσταλλεί ο εξοπλισμός στην Ελλάδα!
Ο εξοπλισμός τις επόμενες ημέρες παραδίδεται με συμβόλαιο χρησιδανεισμού από την Ακαδημία προς τον αθλητικό σύλλογο Δραπετσώνας και άμεσα θα ξεκινήσει να αξιοποιείται από τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων υποδομών αφού γίνει πρώτα μια σύντομη εκπαίδευση για τις δυνατότητες και τον προγραμματισμό του τεχνικού εξοπλισμού και την προσαρμογή του σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (ταχύτητα, γωνία καθόδου, τυχαιότητα ρίψης βολής, ρυθμός επαναληψιμότητας βολών κλπ.).
Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι μέσα απο τόσο αντίξοες συνθήκες, που καταφέραμε να προσφέρουμε μοναδικής αξίας και χρησιμότητας αθλητικό εξοπλισμό στις αναπτυξιακές ομάδες της Ακαδημίας του αθλητικού συλλόγου και να ανεβάσουμε ουσιαστικά τον "πήχυ" της ανάπτυξης στο χώρο του ερασιτεχνικού volley μέσω επαγγελματικής προσέγγισης και υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμό ο οποίος είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τις υπόλοιπες δράσεις που έχουμε σχεδιάσει, θα βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά τους προπονητές των ομάδων υποδομών με την ταχύτητα και το ρυθμό που απαιτείται, να αναβαθμίσουν την ποιοτική ανάπτυξη των αθλητών και αθλητριών της Ακαδημίας.

8)  Την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκε μία από τις πλέον σημαντικές μελέτες και σχέδια της Ακαδημίας STAR VOLLEY οι οποίες αφορούν μια ακόμη πρωτοποριακή κίνηση της Ακαδημίας STAR VOLLEY προς την κοινωνία και τον εθελοντισμό και τη στρατηγική ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων με μια νέα προοπτική. Αφορά τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων χορηγικής υποστήριξης με στοχευμένες αθλητικές κοινωνικές δράσεις στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων (CSR: Corporate Social Responsibility).

Είμαστε χαρούμενοι που επιδιώξαμε και καταφέραμε να είμαστε ένας απο τους ελάχιστους αθλητικούς συλλόγους στην Ελλάδα που από το Σεπτέμβριο 2015 θα επικοινωνήσουμε με μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς με τις οποίες θα συζητήσουμε την προοπτική συνεργασίας στον τομέα αθλητικών χορηγιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στα πρότυπα ελέγχου του GRI Initiative και την υλοποίηση ανταποδοτικών αθλητικών κοινωνικών δράσεων.
Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη σε αυτό το σημαντικό πεδίο δράσης.


9)  Μια απο τις "παράπλευρες" συνέπειες των δυσχερειών της Ελληνικής οικονομίας και των περιορισμών που τέθηκαν σε αυτήν, ήταν όπως προαναφέρθηκε η αδυναμία πληρωμής προμηθευτών στο εξωτερικό. Ενα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης του project της Ακαδημίας (ύψους πολλών χιλιάδων Ευρώ) αφορά την προμήθεια ειδικού αθλητικού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για τις ειδικές τεχνικές προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών της Ακαδημίας σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Η αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι πολλές αυτές καταβολές σε προμηθευτές του εξωτερικού και ο κίνδυνος να ξεκινήσει η περίοδος προετοιμασίας χωρίς αυτό τον εξοπλισμό, μας οδήγησε στο να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις για εναλλακτικές λύσεις. Μία απο αυτές μας οδήγησε στην παραγωγή στην Ελλάδα απο ιδιαίτερα ικανούς και εξειδικευμένους συνεργάτες του σύνθετου τεχνικού εξοπλισμού προπονήσεων πάντα σύμφωνα με τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μηχανημάτων.
Μετά από ενάμιση περίπου μήνα απαιτητικής εργασίας, καινοτομίας και μεγάλης αποτελεσματικότητας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κατασκευάσει στην Ελλάδα το σύνολο του εξοπλισμού που ήταν δυνατόν να παραχθεί σε πολλά και διαφορετικά τεχνικά εργαστήρια και τα οποία πλέον αποτελούν "πατέντα" των ίδιων των κατασκευαστών και της Ακαδημίας STAR VOLLEY μέσω της οποίας θα διατεθούν κατ΄αποκλειστικότητα στους αθλητικούς συλλόγους με τους οποίους θα συνεργασθεί στο μέλλον.
Το σύνολο του εξοπλισμού θα παραδοθεί σε μερικές ημέρες στους υπεύθυνους τεχνικούς της Ακαδημίας του συλλόγου.
Σε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας, τους αξίζουν ΑΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

10)  Ενα ακόμη μεγάλο έργο αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η οριστικοποίηση συμφωνίας με τους φορείς επικοινωνίας που θα αναλάβουν τις προγραμματισμένες μεταδόσεις ("ζωντανές" και μαγνητοσκοπημένες) των αγωνιστικών ομάδων υποδομών της Ακαδημίας του συλλόγου για την περίοδο 2015-2016.
Επειδή θεωρούμε τη συγκεκριμένη παροχή της υπηρεσίας άμεσα διασυνδεδεμένη με την αξία του "προιόντος" της Ακαδημίας, είμαστε σε συζητήσεις για την παροχή ενός μοναδικού  "πακέτου" προβολής και επικοινωνίας το οποίο θα είναι μακράν ότι πιο σύγχρονο και ποιοτικά αναβαθμισμένο διατίθεται σήμερα στην Ελληνική πραγματικότητα - χωρίς να ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά το target group είναι η προβολή των υποδομών και όχι μόνον οι ομάδες "βιτρίνα" των συλλόγων που είναι η ανδρική και η γυναικεία ομάδα.
Πολύ περισσότερες λεπτομέρειες θα είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Φθάνοντας στο τέλος του απολογισμού των τελευταίων μηνών, θέλω να ζητήσω συγνώμη για τη μεγάλη έκταση που έλαβε αυτή η ενημέρωση αλλά πάντοτε θα ακολουθούμε τη βασική αρχή που θα διέπει την επίσημη επικοινωνία της Ακαδημίας STAR VOLLEY και η οποία είναι "Αλήθεια Καλοειπωμένη" ώστε ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι αφού κατανοήσουν την παράθεση των γεγονότων ή και των κρίσεων που αναφέρονται, να είναι σε θέση οι ίδιοι να διαμορφώσουν γνώμη και τις αντίστοιχες αξιολογικές κρίσεις.

Εμείς απο την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου θα είμαστε σε θέση να έχουμε διαμορφώσει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ "πακέτο" ΠΑΡΟΧΩΝ και τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ δυνατόν ΣΥΝΘΗΚΕΣ που είναι δυνατόν να διατεθεί σε αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αναμένοντας την ΚΑΛΥΤΕΡΗ δυνατόν προσπάθεια με συστηματική, επίμονη και δημιουργική συνεργασία με χαρά και υγεία για την επίτευξη των ατομικών και συλλογικών στόχων για τη νέα αθλητική χρονιά.


Καλή επιστροφή απο τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...