Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΒΙΤΑ ΠΟΜΓΚΡΑΝΤ ΜΟΥΡΣΚΑ ΣΟΜΠΟΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ. 2-3 ΓΙΑ ΤΟ CHALLENGE CUP

ethnikos_alexandroupolis

Ανάλυσέ το…

Ιδανικό ήταν το χθεσινό ξεκίνημα της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Σλοβενία, καθώς στο πλαίσιο του α' αγώνα των "32" του Challenge Cup οι ακρίτες επιβλήθηκαν στη Μούρσκα Σόμποτα με 2-3 (19-25, 25-27, 2513, 25-15, 15-6) σετ της Πανβίτα Πόμγκραντ και έβαλαν έτσι τις βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Παρουσία περίπου 450 φίλων των γήπεδούχων στο ευρωπαϊκό "come back" της "οικοδέσποινας" ξανά έπειτα από 16 χρόνια η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, φάνηκε στην αρχή πως θα έχει εύκολο έργο, καθώς στα δύο πρώτα σετ είχε ρυθμό στο παιχνίδι της και με το καλό μοίρασμα του Κασαμπαλή, οι παίκτες της τελείωναν με αποτελεσματικότητα τις επιθέσεις, φτάνοντας  με την εμπειρία τους στο 2-0 σετ, παρά τις προσπάθειες των Σλοβένων, που ισοφάρισαν σε 24-24.
Κάπου εκεί όμως οι Εβρίτες πίστεψαν πως τέλειωσε το ματς, ο Μουστακίδης πέρασε στο ματς τους Βλαχόπουλο, Ίλιτς για να ξεκουράσει τους  Κασαμαπαλή, Σούλιαγιτς αντίστοιχα και οι παίκτες της Πανβίτα Πόμγκραντ δεν άφησαν ενεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Παίρνοντας πλέον τα ηνία του ματς, μετά το "μπλακ άουτ" του Εθνικού Αλεξναδρούπολης κατάφεραν υπό τον ενθουσιασμό των οπαδών τους και με επιθετική αιχμή τον Μπογκοζάλετς να ισοφαρίσουν το παιχνίδι σε 2-2 και να στείλουν το ματς σε ταί μπρέικ.
Εκεί όμως οι ακρίτες, με την εμπειρία τους και καλό μπλοκ επέβαλλαν πλήρω ςτο ρυθμό τους και έφτασαν εύκολα στην νίκη, που τους δίνει τον πρωτο λόγο στην πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού της Αλεξανδρούπολης την προσεχή Τετάρτη 18/11., σε μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών που περιμένει τους Εβρίτες μέσα σε λίγες μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 25 πόντους ο Μπογκοζάλετς των Σλοβένων, ενώ για τον Εθνικό τους περισσότερους πόντους σημείωσε ο  Σούλιαγιτς με 17 πόντους και 15/35 επιθέσεις. Πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό πασαδόρο, Κασαμαπλή, που πέρα από το μοίρασμα του παιχνιδιού και τους 3 πόντους από επίθεση, έφτασα συνολικά τους 7 πόντους με 4 μπλοκ, τόσα, όσα είχε και ο κεντρικός Τουράνιανιν.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης): "Συγχαρητήρια στους αθλητές μου, που κέρδισαν ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα μου μπήκε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού, κρατήσαμε την υποδοχή μας, πήγαμε καλά στην επίθεση και φτάσαμε να έχουμε το προβάδισμα με 2-0 σετ.
Εκεί, κάπου ρίσκαρε ο αντίπαλο από το σερβίς , κάπου χάλασε η υποδοχή μας ίσως και να χαλαρώσαμε, και χάλασε η καλή μας εικόνα. Δεχθήκαμε την ισοφάριση αλλά στο 5ο σετ δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και φτάσαμε εύκολα στην κατάκτησή του. Είναι σημαντικό που τα παιδιά δείχνουν χαρακτήρα και κερδίζουμε και εκτός έδρας σε ευρωπαική διοργάνωση. Για την Αλεξανδρούπολη και το σύλλογο έχει τη σημασία του. Στη ρεβάνς πρέπει να είμαστε από την αρχή σοβαροί και προσεκτικοί για να μην έχουμε περιπέτειες. Ακολουθεί ένα δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα για εμάς. Συνεχίζουμε..."

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 2-3 (19-25, 25-27, 2513, 25-15, 15-6)
Πανβίτα Πόμγκραντ Μούρσκα Σόμποτα (Ν. Φούις): Σμίτραν 5 (2 μπλοκ), Πέλεμις 3, Κβας 1, Ρόινικ 18 (3 άσοι, , Μπογκοζάλετς 25, Φλίσαρ 9 (3 μπλοκ), λίμπερο ο Φρίντριχ (43% υπ. 29% αρ. ), Μένιχ, Ντρβάριτς 1
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σ. Μουστακίδης): Κασαμπαλής 7 (4 μπλοκ), Κ. Δαλακούρας 12 (3 μπλοκ), Σούλιαγιτς 17, Τουράνιανιν 8 (4 μπλοκ), Κιόσης 9, Α. Δαλακούρας 13, λίμπερο ο Δαρίδης (25% υπ. 25% αρ. ), Δημητριάδης, Βλαχόπουλος, Χαραλαμπίδης.
volleyplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...