Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ κ.κ. ΤΗΣ ΚΕΠ/ΕΟΠΕ

Σήμερα το απόγευμα γίναμε γνώστες μέσω της ιστοσελίδας volleynews.gr, του πρακτικού της κλήρωσης για την 1η αγωνιστική, της γ΄ φάσης του κυπέλου Ελλάδας αντρών, η οποία κλήρωση, έχει ξεσηκώσει - και απόλυτα δικαιολογημένα - θύελλα διαμαρτυριών, ζητώντας επίσημα οι 12 ομάδες από τις 16 που συμμετέχουν, την επανάληψη της.
Στο πρακτικό - πέρα βέβαια του λάθους της ημερομηνίας - αναγράφονται κάποια ψέματα, τα οποία, είναι τα εξής:
1. Ορίστηκε το ζευγάρι Εθνικού Αλ. - Ορεστιάδας, λόγω χιλιομετρικής απόστασης. Για να είναι πλήρης η έκφραση αυτή, θα έπρεπε να αναγραφεί στο πρακτικό, αυτό που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, από τον Πρόεδρο της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ Χρ. Σύλλα, ότι ορίζεται το ζευγάρι αυτό και λόγω των προβλημάτων των κινητοποιήσεων των αγροτών.
2. Αναφέρει στο τέλος το πρακτικό, ότι: ''Δεν διατυπώθηκε αντίρρηση'' για τον τρόπο της κλήρωσης. Μέγα ψέμα βέβαια, καθώς και μέσω βιντεοκλήσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πετοσφαίρισης του συλλόγου μας κ. Γιώργος Κογκαλίδης, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, τονίζοντας τον περίεργο και απαράδεκτο τρόπο της κλήρωσης, κάτι που προκάλεσε την απάντηση του Σύλλα, που τόνισε τα εξής: ''Δε δεχόμαστε απόψεις μέσω βιντεοκλήσης. Αν ήθελε ο κ. Κογκαλίδης, ας ήταν εδώ''. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας κ. Αλέξης Μεσσάλας, τόνισε ότι είναι λάθος ο τρόπος της κλήρωσης διαμαρτυρόμενος, τονίζοντας ότι τουλάχιστον για τις 10 ομάδες του νότου, θα έπρεπε να μπουν όλες οι ομάδες μαζί σε μια κληρωτίδα.
Αλήθεια είναι ότι από τους τρεις εκπρόσωπους συλλόγων της volleyleague δεν υπήρξε κάποια αντίρρηση ή ερώτηση, αλλά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κλήρωσης διαμαρτυρήθηκε μόνο η Δραπετσώνα - ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας από τις υπόλοιπες 15 - δε νομιμοποιεί κανένα να μην την υπολογίζει.
Αν ήθελε η ΚΕΠ να προφυλάξει τα σωματεία από χιλιομετρικές αποστάσεις, ας όριζε τότε όλα τα ζευγάρια και όχι να στέλνει τον Ολυμπιακό στην Πάτρα, το Φοίνικα στην Κηφισιά, τον Παναθηναικό στην Καλαμάτα κα τη Λαμία στη Δραπετσώνα.
Ο σύλλογος μας πέρα από την πρώτη διαμαρτυρία του την ίδια ημέρα μέσω επιστολής, δε συνέχισε την αντιπαράθεση, περιμένοντας τις εξελίξεις και ούτε καυτηρίασε τη διάτρητη απόφαση του δ.σ. της ΕΟΠΕ περί μη επανάληψης της κλήρωσης, αλλά το σημερινό δημοσιευμένο πρακτικό της ΚΕΠ, ξεπερνάει τα όρια.
Δυστυχώς, δεν είχαμε την πρόβλεψη όλη τη διαδικασία της κλήρωσης να τη βιντεοσκοπήσουμε, αλλά που να φανταστούμε το μέγεθος της υποκρισίας και που μπορεί αυτή να φτάσει.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για τα έργα και τις ημέρες αυτής της ΚΕΠ, με κορυφαίο αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες με τις επιλεκτικές αναβολές αγώνων, αλλά θα μπούμε σε καταστάσεις που δεν αφορούν το σύλλογο μας.
Πάντως, μας προκαλεί τεράστια εντύπωση, ένας άνθρωπος να έχει κάνει τόσα κορυφαία σφάλματα και να έχει κατσικωθεί σε μια καρέκλα, μη θέλοντας να διευκολύνει τις καταστάσεις με την παραίτηση του, επιμένοντας σε αναχρονιστικότατες απόψεις και αντιλήψεις που έχει οδηγήσει το άθλημα - ιδιαίτερα το αντρικό - σε κατάσταση ανυποληψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...