Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΠΑΟΚ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ 3-1 ΣΤΟ 2ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ Α1 ΑΝΤΡΩΝ (2-0 ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ)

 
 Ο ΠΑΟΚ πήρε και τον δεύτερο τελικό με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου, επικρατώντας 3-1 σετ στο "Παλατάκι" και πλέον απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Α1 βόλεϊ ανδρών.
 
Το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να κατακτήσει (και) το φετινό πρωτάθλημα έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη επιβλήθηκε 3-1 σετ του Φοίνικα Σύρου στο "Παλατάκι" και έκανε το 2-0 στις νίκες στους τελικούς της Α1 βόλεϊ ανδρών.
Οι "ασπρόμαυροι" της Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν στο πρώτο και στο τέταρτο σετ, ενώ χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη ανατροπή στο τρίτο. Όσο για τους νησιώτες, έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να μπουν μπροστά στο τρίτο κομμάτι του αγώνα και ήρθε η κατάρρευση στη συνέχεια, αφού δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να φέρουν τούμπα το ματς και μοιραία έχασαν.
Ο "Δικέφαλος του Βορρά" πήρε το πρώτο σετ με 25-21, έχοντας πιο σταθερή απόδοση από τον Φοίνικα. Μετά το 6-7 στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ μπήκε σε θέση οδηγού, άρχισε σιγά σιγά να "χτίζει" μια διαφορά και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, ούτε απειλήθηκε άμεσα. Το 18-16 έγινε 21-16 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, με το 1-0 να είναι γεγονός.
Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ντόστανιτς ανασυντάχθηκαν και ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του δεύτερου σετ, με αποτέλεσμα να φέρουν το ματς στα ίσα. Το 5-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, έγινε 10-16 στο δεύτερο και η κατάσταση ήταν δύσκολα αναστρέψιμη. Το παράτησε ο ΠΑΟΚ από ένα σημείο και μετά, δεν σπατάλησε άλλες δυνάμεις και με 25-17 έγινε το 1-1. Όλα ξεκινούσαν από την αρχή.
Το "κλειδί" του αγώνα ήταν το τρίτο σετ, ειδικά στο σημείο που ο Φοίνικας ξέφυγε με 23-19 και έδειχνε έτοιμος για να πάρει το προβάδισμα και να αποκτήσει το μομέντουμ. Ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση και με επιμέρους σκορ 6-0 κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να κάνει το 2-1, σηκώνοντας στο πόδι το "Παλατάκι". Πλέον, είχε και την ψυχολογία με το μέρος του. Κομβική η αλλαγή του Τερζή με τον Κουρνέτα στο σημείο που άλλαξαν τα δεδομένα του σετ.
Στο τέταρτο κομμάτι της αναμέτρησης, οι παίκτες του Φοίνικα δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα, τους είχε πάρει από κάτω, με αποτέλεσμα ειδικά προς το τέλος να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Έτσι, λοιπόν, το 25-18 φαντάζει μάλλον φυσιολογικό, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη, να κάνουν το 2-0 και πλέον θέλουν μια ακόμη για να πάρουν το δεύτερο σερί πρωτάθλημα. Ο Φοίνικας με τη σειρά του χρειάζεται να φέρει τα πάνω κάτω με τρεις σερί νίκες για να σηκώσει το τρόπαιο.

Τα σετ: 25-21, 17-25, 25-23, 25-18
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 13, Κουρνέτας 1, Σεπέδα 22, Λι 9, Σμαραγδής 2, Γιαμπλόνσκι 11, Γκαράς (λ - 50%) / Ντίνας, Τερζής 1, Εφραιμίδης 1, Τακουρίδης 4
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 5, Πάρις 4, Ντόκιτς 16, Λάππας 3, Ανδρεάδης 7, Παπαδόπουλος 11, Ζήσης (λ - 36%) / Ηλίας, Χαραλαμπίδης, Κάλντγουελ 12, Μάρκου
Photo Credits: Action Images
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...