Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ΠΟΜΙ ΚΑΣΑΛΜΑΤΖΙΟΡΕ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

CEV_CLW_pomi
Έξι χρόνια μετά τον θρίαμβο της Μπέργκαμο η Πόμι Κασαλματζιόρε με MVP την Πιτσινίνι στέφθηκε “βασίλισσα της Ευρώπης” και έφερε το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League γυναικών και πάλι στην Ιταλία.
Στο “Παλατζόρτζ’ του Μοντικιάρι η Τουρκάλα Νας Αϊντεμίρ Ακιόλ περίμενε πολλά χρόνια να πάρει ρεβάνς από την Πιτσινίνι για την ήττα 3-2 της Φενερμπαχσέ από την Μπέργκαμο στον τότε τελικό των Κανών, αλλά απέναντι στην “οικοδέσποινα” του φάιναλ φορ του Μοντικιάρι,  Πόμι Κασαλματζιόρε δεν κατάφερε να διατηρήσει για άλλη μια χρονιά την κούπα στη Τουρκία .
Στην παρθενική της ευρωπαϊκή παρουσία η πρωταθλήτρια Ιταλίας μιμήθηκε το παράδειγμα της “Σταχτοπούτας” πρωταθλήτρια του Challenge Cup ανδρών Βερόνα και επικρατώντας, πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό 3-0 (25-23, 25-22, 25-22) σετ, της τουρκικής Βακιφμπανκ, πανηγύρισε παρέα με περίπου 4000 φίλους της την κατάκτηση του τίτλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης 12 μήνες μετά το παρθενικό  “σκουντέτο” που σήκωσε στη γειτονική χώρα.
Τοπ σκόρερ του αγώνα με 14 πόντους αναδείχθηκε η Πιτσινίνι για την ομάδα του Μπαρμπολίνι, που ήταν χειρότερη σε όλους τους τομείς, ενώ για την τουρκική φιναλίστ του Ιταλού επίσης τεχνικού , Γκουιντέτι, που πλήρωσε τα 10 παραπάνω λάθη της, η Ολλανδέζα Ντε Κρούιφ σημείωσε 13 πόντους.
Το γόητρο της Τουρκίας ωστόσο, έσωσε η Φενέρμπαχσέ που στον μικρό τελικό επικράτησε με 3-1 (20-25, 25-10, 25-18, 25-17) σετ της ρωσικής Ντιναμό Καζάν και κατέλαβε την 3η θέση.

Η “Dream Team” του ιταλικού φάιναλ φορ
MVP: Francesca Piccinini (ITA/Pomì CASALMAGGIORE)
Καλύτερη Πασαδόρος: Carli Lloyd (USA/Pomì CASALMAGGIORE)
Καλύτερη Διαγώνια: Margareta Anna Kozuch (GER/Pomì CASALMAGGIORE)
Καλύτερη Ακραία: Kim Yeon-Koung (KOR/Fenerbahce Grundig ISTANBUL)
Δεύτερη καλύτερη ακραία: Kimberly Hill (USA/VakifBank ISTANBUL)
Καλύτερη κεντρική: Eda Erdem Dündar (TUR/Fenerbahce Grundig ISTANBUL)
Δεύτερη καλύτερη: Jovana Stevanovic (SRB/Pomì CASALMAGGIORE)
Καλύτερη Λίμπερο: Hatice Gizem Örge (TUR/VakifBank ISTANBUL)

volleyplanet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...